Νεα

Η Gruppe κοντά στον άνθρωπο και την κοινωνία! Συμμετέχουμε στον 9o ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΒΟΥΝΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΣ ‘ΕΛΠΙΔΑ’

Με χιλιάδες συμμετοχές και μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 9ος Φιλανθρωπικός Αγώνα Βουνού ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΕΛΠΙΔΑ, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Αυτιστικού Ατόμου της Μονάδας ΕΛΠΙΔΑ, την Κυριακή 07 Μαΐου 2023.

Για 2η συνεχόμενη φορά η εταιρία μας συμμετείχε ως χορηγός του αγώνα που στόχο έχει, πέρα από την ανάδειξη των ωφελειών που αποκομίζονται από την άθληση, την ευρύτερη κινητοποίηση, ως προς τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και τη στήριξη της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου «ΕΛΠΙΔΑ».

 

Πραγματοποιήθηκαν τρεις διαδρομές και η ομάδα μας συμμετείχε στα 1000 μέτρα και στα 5 km. Θα συνεχίσουμε να είμαστε έμπρακτα δίπλα στο έργο της ΈΛΠΙΔΑ’ και αρωγοί στην προσπάθεια τους!

Η Gruppe Basketball Team είναι γεγονός!

Από τις αρχές του Οκτωβρίου, η ομάδα μπάσκετ της Gruppe συμμετέχει, με αρκετά μεγάλη επιτυχία, στο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης εργαζομένων Θεσσαλονίκης (Α.Σ.Ε.Θ) που διοργανώνεται από το 1981 και στο οποίο συμμετέχουν περισσότερες από 30 ομάδες εταιρειών και οργανισμών.

Βασικός στόχος της ομάδας είναι η άθληση και η διασκέδαση!

 

Η χρονιά έκλεισε επιτυχημένα για την ομάδα της Gruppe με την κατάκτησης της 4ης θέσης, στην πρώτη της συμμετοχή στο εργασιακό πρωτάθλημα του Α.Σ.Ε.Θ. (1η κατηγορία).

Σε αυτή την πρώτη χρονιά συμμετείχαν συνολικά 20 παίκτες που βοήθησαν ο καθένας με τον τρόπο του στην πολύ καλή πορεία της ομάδας, μέσα σε ένα εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας.

 

Ευχαριστούμε πολύ όλους για τη συμμετοχή, τη Διοίκηση της εταιρίας για τη συμπαράσταση και τον coach-player Ιορδάνη Πλακίδα, για την τέλεια οργάνωση.

Ημέρα της γυναίκας… κάθε μέρα! Celebrate Every Day with Gruppe!

Γιορτάζουμε την ημέρα της γυναίκας… κάθε μέρα!

Με μία σειρά από stories στα social media με τίτλο ‘CELEBRATE EVERY DAY’, η Gruppe στα πλαίσια της καμπάνιας ‘We are different’ παρουσιάζει 5 διαφορετικές γυναίκες, που χρησιμοποιούν προϊόντα Gruppe και βελτιώνουν την καθημερινότητά τους.

 

Στην Gruppe, αγαπάμε ό,τι κάνουμε. Να δημιουργούμε προϊόντα για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη, πιο όμορφη και πιο διασκεδαστική. Να φτιάχνουμε μοναδικά προϊόντα, όμορφα, καθημερινά, χρηστικά για διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικές ανάγκες. Μια πρόταση για τον καθένα. Διαφορετική όπως κι εσύ. Celebrate every day with Gruppe!

Η Gruppe κοντά στα παιδιά! Χορηγοί στο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας Teen Business School του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στα πλαίσια  του πλάνου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και σε συνεργασία με το TEEN BUSINESS SCHOOL του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συμμετείχαμε ως χορηγός για 3η συνεχόμενη περίοδο στο βραβευμένο πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας για νέους και νέες 14 – 1 8 ετών,  με τη χορηγία για τη συμμετοχή 5 παιδιών.

 

Αυτή τη φορά η προσφορά των χορηγιών (συμμετοχών) έγινε μέσω διαγωνισμού στα social media.

Η επικοινωνία αυτή προσέγγισε νέους ανθρώπους, αλλά και τις οικογένειες τους που δέχτηκαν ένα ωραίο Χριστουγεννιάτικο δώρο για τα παιδιά τους. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

 

Οι προηγούμενες 2 ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του χρόνου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στα πλαίσια του TEEN BUSINESS SCHOOL, ήταν:

ΠΑΣΧΑ 2022 – Συμμετοχή 5 παιδιών από το Χαμόγελο του Παιδιού και τη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022 – Συμμετοχή 2 παιδιών από Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο.

 

Συνολικά στο πρόγραμμα του TEEN BUSINESS SCHOOL του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η Gruppe χορήγησε τη συμμετοχή 12 παιδιών στη διάρκεια του 2022.

Η Gruppe τρέχει στο 4o ΑΛΙΓΚΑΡΙ RUN 2022

Την  Κυριακή 23/10 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο αγώνας ορεινού τρεξίματος 4ο ΑΛΙΓΚΑΡΙ RUN, με τη χορηγία της Gruppe.

Εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες έλαβαν μέρος στον εναλλακτικό αγώνα ορεινού τρεξίματος, στα Μεγάλα Λιβάδια του Πάικου. Με τη συμμετοχή τους, επαγγελματίες αθλητές, ερασιτέχνες δρομείς, ενήλικες, παιδιά και λάτρεις του αθλητισμού, έδωσαν τον παλμό και έβαλαν τα δυνατά τους για να τερματίσουν με κύριο σκοπό τη συμμετοχή, τη διαδρομή και όχι μόνο την νίκη.

 

Η Gruppe, στα πλαίσια του προγράμματος χορηγιών και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, στηρίζει για 2η συνεχόμενη χρονιά το Αλιγκάρι Run και το Αλιγκάρι Bike, ως μεγάλος χορηγός. Με τον τρόπο αυτό, η Gruppe θέλει να συμβάλλει στην ενίσχυση ενός σύγχρονου υγιεινού τρόπου ζωής δίπλα στον αθλητισμό, παροτρύνοντας τον κόσμο να δοκιμάσει τα οφέλη του ορεινού τρεξίματος.

 

Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους συντελεστές και τους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους!

4ο Αλιγκάρι Run 2022 – www.aligkarirun.gr

We are different! Νέα εταιρική καμπάνια από την Gruppe

«Είμαστε διαφορετικοί» είναι το κεντρικό μήνυμα της νέας καμπάνια της Gruppe, η οποία «τρέχει» σε τηλεόραση και digital.. ‘GRUPPE_We are different!’

ΣΤΟΧΟΣ

Η νέα επικοινωνία στοχεύει στην ανάδειξη της πληθώρας των λύσεων που προσφέρει η Gruppe, οι οποίες ανταποκρίνονται με τον επαρκέστερο τρόπο στις ανάγκες και τον τρόπο ζωής διαφορετικών ανθρώπων.

Είμαστε διαφορετικοί! Μία εταιρία με αξίες, ένα brand που νοιάζεται και που μπορεί να βελτιώνει την καθημερινότητά των ανθρώπων, εξυπηρετώντας, κάθε τους ανάγκη.
Η έμπνευση και το όραμα της Gruppe, είναι να μπορεί για κάθε άνθρωπο, να ικανοποιεί οποιαδήποτε ανάγκη και επιθυμία
προκύψει, μέσω της πολύ μεγάλης γκάμας των προϊόντων της.

Εδώ και 76 χρόνια  η εταιρία προσφέρει ολοκληρωμένες, αξιόπιστες λύσεις για την κάλυψη κάθε σύγχρονης ανάγκης στο ελληνικό σπίτι, συνδυάζοντας ευρηματικά την κορυφαία ποιότητα με το σύγχρονο design, τη λειτουργικότητα,

την αδιαπραγμάτευτη ασφάλεια, µε τις ποιοτικότερες value-for-money επιλογές της αγοράς. Με υλικά υψηλής ποιότητας, με ολοκληρωμένες μελέτες και με σύγχρονες μεθόδους κατασκευής η Gruppe παράγει προηγμένα προϊόντα στον κλάδο των οικιακών μικροσυσκευών.

Αναζητώντας λύσεις που ενισχύουν την αποδοτικότητα, την αντοχή, την αξιοπιστία και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον η Gruppe καταφέρνει να κατακτά πάντα τον στόχο της. Την παροχή του καλύτερου δυνατού προϊόντος.

 

MHNYMA­

 

Στην Gruppe, αγαπάμε ό,τι κάνουμε. Να δημιουργούμε προϊόντα για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη, πιο όμορφη και πιο διασκεδαστική. Να φτιάχνουμε μοναδικά προϊόντα, όμορφα, καθημερινά, χρηστικά για διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικές ανάγκες. Μια πρόταση για τον καθένα. Διαφορετική όπως κι εσύ. Είμαστε διαφορετικοί. Gruppe.

 

Η «διαφορετικότητα» σαν concept, εκφράζεται από την οπτική αντιστοίχιση χαρακτήρων με ετερόκλητα ζητούμενα, με διάφορες συσκευές. Όλα αυτά, μέσα από μια σχεδιαστικά σύγχρονη προσέγγιση, με pop αναφορές, που ποντάρει στη γενναία χρήση του χρώματος.

Την καμπάνια, από τη σύλληψη του concept μέχρι και την παραγωγή, επιμελήθηκε η TwistedSquare. Το planning και buying στην τηλεόραση χειρίζεται η BGM OMD North.

Η Gruppe κοντά στα παιδιά! Χορηγοί στο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας Teen Business School του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Για 2η συνεχόμενη περίοδο η εταιρία μας είναι χορηγός στο βραβευμένο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας Teen Business School του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για νέους και νέες 14 – 18 ετών. Το πρόγραμμα, που στόχο έχει να καθοδηγήσει τα πρώτα βήματα των νέων στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας, πραγματοποιείται τρεις φορές τον χρόνο (Πάσχα, Καλοκαίρι, Χριστούγεννα).

Η Gruppe βοήθησε να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, το Πάσχα,  παιδιά από το Χαμόγελο του Παιδιού και τη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης.

Συνεχίζοντας τη χορηγία η Gruppe, τον Ιούνιο, έδωσε τη δυνατότητα σε παιδιά από το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο να παρακολούθησουν το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας Teen Business School.

Η Gruppe κοντά στον άνθρωπο και την κοινωνία! Συμμετέχουμε στον 8o ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΒΟΥΝΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΣ ‘ΕΛΠΙΔΑ’

Με χιλιάδες συμμετοχές πραγματοποιήθηκε ο 8ος Φιλανθρωπικός Αγώνα Βουνού ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΕΛΠΙΔΑ, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Αυτιστικού Ατόμου της Μονάδας ΕΛΠΙΔΑ, την Κυριακή 22 Μαΐου 2022.

Η εταιρία μας συμμετείχε ως χορηγός του αγώνα που στόχο έχει, πέρα από την ανάδειξη των ωφελειών που αποκομίζονται από την άθληση, την ευρύτερη κινητοποίηση, ως προς τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως τα αυτιστικά παιδιά, και τη στήριξη της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου «ΕΛΠΙΔΑ».

 

Πραγματοποιήθηκαν τρεις διαδρομές και η ομάδα μας συμμετείχε στα 1000 μέτρα και στα 5 km, τρέχοντας μαζί με τον διεθνή ποδοσφαιριστή Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Θα συνεχίσουμε να είμαστε έμπρακτα δίπλα στο έργο της ΈΛΠΙΔΑ’ και αρωγοί στην προσπάθεια τους!

Η Gruppe κάνει ποδήλατο στο 2o ΑΛΙΓΚΑΡΙ BIKE!

  • Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Αligari Bike, του ποδηλατικού διημέρου, που έλαβε χώρα στην Γουμένισσα και τα Μεγάλα Λιβάδια του Νομού Κιλκίς, το Σάββατο 14 & την Κυριακή 15 Μαΐου 2022. Τα μονοπάτια και οι διαδρομές του καταπράσινου Όρους Πάικου, γέμισαν από αθλητές και αθλήτριες της ποδηλασίας όπου, έπαιξαν, διασκέδασαν, γνωρίστηκαν, και αγωνίστηκαν, σε ένα μοναδικό τοπίο στα 1250μ υψόμετρο.Η εταιρία μας ήταν Μεγάλος Χορηγός των αγώνων, που έφεραν παιδιά και οικογένειες κοντά στον αθλητισμό και τη φύση του Πάικου.
  • Το Σάββατο 14/5/2022, έλαβε χώρα η Ποδηλατική ανάβαση των Μεγάλων Λιβαδιών,η οποία πήρε εκκίνηση, από την κεντρική πλατεία της Γουμένισσας, στις 17:15μμ με την συμμετοχή 70 αθλητών, open κατηγορίας, οι οποίοι βίωσαν από πολύ νωρίς την ιδιαίτερη γεωμορφολογία του Όρους Πάικου. Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός, και απευθυνόταν σε καλά προετοιμασμένους αναβάτες. Υπήρχαν συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.
  • Την Κυριακή 15 Μαίου 2022, το μεγάλο οροπέδιο του Πάικου που βρίσκεται χτισμένο το χωριό Μεγάλα Λιβάδια, Φιλοξένησε εκατοντάδες εκδρομείς αθλητές, και φίλους της ορεινής ποδηλασίας, από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι γέμισαν την κεντρική πλατεία του οικισμού. Στις 10:30πμ πήρε εκκίνηση ο αγώνας πρωταθλήματος Μarathon της ΕΠΣΜΑΘ, και λίγο αργότερα έλαβαν χώρα και οι αγώνες Mountain Bike των μικρών κατηγοριών. Φετινή καινοτομία του 2ου Αλιγκάρι Bike, ήταν η διαδρομή έκπληξη μήκους 10 χλμ, περιμετρικά του χωριού των Μεγάλων Λιβαδίων, που απευθυνόταν σε εκείνους που ήθελαν να ποδηλατήσουν στην φύση, χωρίς το άγχος ενός αγώνα, γνωρίζοντας παράλληλα το φυσικό κάλος της περιοχής.

SPOT ON DESIGN, by Gruppe!

Η Gruppe μιλάει για το design με την Director / Senior Architect, του UNStudio στο Amsterdam Μαριάνθη Τατάρη

Η Μαριάνθη Τατάρη μας μιλάει για το design, για το έργο της και για το ελληνικό design.


  • Lets talk about design! Πώς ορίζεται το design κατά την άποψή σας;
    Το
    design είναι η δημιουργία με στόχο τη χρήση, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομία, διορατικότητα, τεχνολογία και τεχνική που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί μια ιδέα. Είτε δουλεύουμε σε ένα αντικείμενο, μια εμπειρία, μια πλατφόρμα, ένα κτίριο ή μια πόλη, σαν σχεδιαστές ακούμε, παρατηρούμε και συνθέτουμε. Η απαρχή της διαδικασίας είναι τόσο σημαντική, θέτοντας τις σωστές ερωτήσεις το design μπορεί να αλλάξει τον κόσμο!

Design is creation through function, bearing in mind the economy, insight, technology and the technique that is required to materialize an idea. Whether we work on an object, an experience, a platform, a building or a city, as designers we listen, observe and compose. The start of the process is of utmost importance, by asking the right questions, design can change the world!


  • Show us your work! Πείτε μας δυο λόγια για το έργο σας.
    Ο σχεδιασμός σε διάφορες κλίμακες αποτελεί μια συνεχόμενη έμπνευση. Από την προσωπική επαφή που αποκτάς κατά τον σχεδιασμό μιας κατοικίας, ενημερώνεις τις αποφάσεις σου για τον σχεδιασμό σε μεγαλύτερη κλίμακα, για το πως να οργανώνεις μια πόλη και αντίστροφα. Στόχος μου είναι να μην περιορίζω τη σκέψη μου και να προσεγγίζω ταυτόχρονα τους άμεσους και έμμεσους χρήστες ενός έργου και σε πολλαπλά επίπεδα. Προσφέροντας μια υγιή και βιώσιμη καθημερινότητα και φέρνοντας τους ανθρώπους και τη φύση ολοένα και πιο κοντά.

Designing in different scales becomes for me a constant inspiration. From the personal contact while designing a residence, I see we can inform decisions we take on designing in larger scales, on how to plan new neighborhoods and vice versa. My goal is to work with a growth mindset and to approach simultaneously, and in multiple levels, the direct and indirect users of a project. By offering a healthy and sustainable daily living we can bring people and nature closer together!


  • Made in Greece! Ποια η άποψή σας για το ελληνικό design;
    Πιστεύω πραγματικά στην ελληνική δημιουργικότητα που συνδυάζει την τεχνική και την τεχνολογία. Με ένα υπέροχο πλούτο έμπνευσης από την ελληνική φύση, τέχνη, κληρονομιά, και σε συνάρτηση με νέα μέσα συνεργασίας και καινοτομίας, οι Έλληνες δημιουργοί τολμούν εντυπωσιακά φανερώνοντας την προσωπικότητα τους!

I strongly believe in Greek creativity that combines craftsmanship and technology. With an impressive wealth of inspiration from greek nature, art, culture and in relation to the new media of collaboration and innovation, Greek designers dare by revealing their personality!

Η Καθημερινότητα Γίνεται Τέχνη από την Gruppe

Αντικείμενα καθημερινής χρήσης μεταμορφώνονται σε μικρά έργα τέχνης χάρη στο δημιουργικό design του βραβευμένου βιομηχανικού σχεδιαστή Θανάση Μπάμπαλη. Ο σχεδιαστής, σε συνεργασία με την εταιρεία Gruppe, πρόσθεσε σε χρηστικά μικροαντικείμενα ευφάνταστες πινελιές, με αποτέλεσμα να μετατρέψει συνήθειες της καθημερινότητας σε καλαίσθητες στιγμές απόλαυσης.
Ο Θανάσης Μπάμπαλης, που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε βιομηχανικό σχεδιασμό προϊόντων στο London Metropolitan University και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Royal College of Art στο Λονδίνο.
Το 2005 ξεκίνησε, παράλληλα, την ακαδημαϊκή του καριέρα, να διδάσκει Σχεδιασμό Προϊόντων στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στο ΤΕΙ Θεσσαλίας και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σήμερα, διδάσκει στη σχολή ΑΚΤΟ.

 

ΤΟΥ ΛΕΥΘΕΡΗ ΠΛΑΚΙΔΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΖΥΜΑΡΑΣ

Η GRUPPE τρέχει στο ΑΛΙΓΚΑΡΙ RUN 2021

Το υπέροχο οροπέδιο που βρίσκεται στο χωριό Μεγάλα Λιβάδια, στα 1250μ υψόμετρο, έγινε το καλύτερο σκηνικό για τον αγώνα ορεινού τρεξίματος Αλιγκάρι Run την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, με την υποστήριξη της Gruppe.

Στο δάσος του Πάικου, στο Δήμο Παιόνιας, στον νομό Κιλκίς, επισκέπτες και δρομείς από όλη την Ελλάδα γνώρισαν έναν πολύ όμορφο τόπο. Μικροί και μεγάλοι χάρηκαν τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα και στο τέλος του αγώνα γεύτηκαν την τοπική καστανόσουπα.

Μία επιτυχημένη διοργάνωση από τον Σύλλογο Μεγαλολιβαδιωτών Παϊκου με την αιγίδα του Δήμου Παιόνιας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γουμένισσας, που έκανε περισσότερο γνωστή την περιοχή και τις ομορφιές της.

Ζήσαμε ένα υπέροχο και ηλιόλουστο Σαββατοκύριακό γεμάτο χαρούμενα πρόσωπα και ευχάριστες αναμνήσεις, με την ευγενική χορηγία της Gruppe.

Η Gruppe μάς συστήνει τη νέα σειρά προϊόντων της,
για να κάνουμε το healthy eating τρόπο ζωής!

Με 75 χρόνια αξιόλογης παρουσίας στον χώρο των ηλεκτρικών συσκευών, η Gruppe συνδυάζει κορυφαία ποιότητα και design με την άριστη λειτουργικότητα αλλά και την απαραίτητη ασφάλεια για ένα απολαυστικό μαγείρεμα στο σπίτι.
Η αποκλειστική συλλογή της “Healthy eating by Gruppe”, περιλαμβάνει μια σειρά από χρηστικές συσκευές για φρέσκες και υγιεινές δημιουργίες, καθώς και τους πολυκόφτες και τα μίξερ που σχεδίασε ο βραβευμένος industrial designer Θανάσης
Μπάμπαλης για την εταιρεία. Αξιόπιστα και ιδανικά για την κάλυψη όλων των αναγκών της κουζίνας σας, τα προϊόντα Gruppe διατίθενται σε καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών σε όλη την Ελλάδα, όπως και σε μια μεγάλη γκάμα ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Περισσοτερα…

Η φιλοσοφία του Industrial Design – Η Χριστίνα συζητάει με τον Θανάση Μπάμπαλη.

Καταρχήν πρέπει να διευκρινίσω ότι η λέξη design χρησιμοποιείται σαν μια λέξη ομπρέλα που καλύπτει “οτιδήποτε νέο” συμβαίνει στο σχεδιασμό αντικειμένων σε διάφορες εφαρμογές. Αυτό το “νέο” περιέχει τους πειραματισμούς πολλών σχεδιαστών και εταιρειών που έχουν πολύ διαφορετικά στυλ και προτεραιότητες και σίγουρα το κάθε ένα απευθύνεται σε λίγο ή περισσότερο διαφορετικό κοινό.

Πραγματικά δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές φιλοσοφίας στο αγοραστικό κοινό στις περισσότερες χώρες. Σε όλο τον κόσμο υπάρχει ένα μικρό ποσοστό του γενικού πληθυσμού που ακολουθεί στενά τα νέα του design σε όλα τα στυλ – επενδύει σε αυτό – και καθορίζει αρχικά τι είναι “πετυχημένο” προϊόν και τι όχι.

Περισσοτερα…

SPOT ON DESIGN, by Gruppe!

Η Gruppe μιλάει για το design με τον βιομηχανικό σχεδιαστή Θανάσης Μπάμπαλης.

Ο Θανάσης Μπάμπαλης μας μιλάει για το design, για το έργο του και για το ελληνικό design.

  • Let’s talk about design! Πώς ορίζεται το design κατά την άποψή σας;

Ο σχεδιασμός είναι μια σύνθεση της εικόνας–φόρμας και του συναισθήματος με τη λειτουργικότητα. Είναι συναίσθημα τυλιγμένο με σκοπό. Ο βιομηχανικός σχεδιαστής βρίσκεται ανάμεσα στον εφευρέτη, τον μηχανικό, τον άνθρωπο του marketing και τον τελικό χρήστη. Αυτό που σχεδιάζει θα πρέπει να τους ικανοποιεί όλους και πολύ περισσότερο τον άνθρωπο – χρήστη!

 

  • Show us your work! Πείτε μας δυο λόγια για το έργο σας.

Το μότο μου είναι η ισορροπία μεταξύ απλότητας, οικολογίας, χρηστικότητας, αλλά και διαχρονικότητας. Πιστεύω, δε, πως κάθε αντικείμενο πρέπει να μεταφέρει μια μικρή ιστορία και να προκαλεί κάποιο ιδιαίτερο συναίσθημα ικανοποίησης στον χρήστη. Κάθε μου σχέδιο αντικατοπτρίζει αυτές μου τις ανησυχίες.

 

  • Made in Greece! Ποια η άποψή σας για το ελληνικό design;

Στην Ελληνική πραγματικότητα (της κρίσης ή όχι) το επάγγελμα του βιομηχανικού σχεδιαστή είναι απολύτως απαραίτητο για την εξωστρέφεια και μελλοντική ευημερία των παραγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεων. Το ελληνικό design έχει δείξει την δύναμή του και το μέλλον του εναπόκειται στις εταιρείες που θα το χρησιμοποιήσουν.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

10K FOLLOWERS

Θέλουμε να πούμε ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους εσάς που μας βοηθήσατε να φτάσουμε και να περάσουμε τους 10.000 followers στο instagram!
Για να γιορτάσουμε, 4 τυχεροί που θα πάρουν μέρος στην κλήρωση μας θα κερδίσουν τον νέο Πολυκόφτη KYKLOS σε ένα από τα 4 υπέροχα χρώματα που διατίθεται.
Ο νέος Πολυκόφτης KYKLOS PDH402-PL σχεδιάστηκε στην Ελλάδα, από τον βραβευμένο industrial designer Θανάση Μπάμπαλη, αποκλειστικά για την Gruppe!

Για να πάρετε μέρος, απλά:

  • Κάντε follow την @gruppe_design_wise
  • Προσθέστε σε σχόλιο έναν φίλο ή φίλη που του αρέσει η μαγειρική
  • Μπορείτε να πάρετε μέρος όσες φορές θέλετε.

Ο διαγωνισμός λήγει στις 25/01/2021, στις 9μμ. Οι τέσσερις τυχεροί θα ανακοινωθούν σε ανάρτηση έπειτα από κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 26/01 στις 9μμ!

Καλή Επιτυχία σε όλους!

“Οι πιο cozy Χριστουγεννιάτικες ημέρες  πλησιάζουν.”

Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός Gruppe

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να στολίσεις το σπίτι όπως σου αρέσει και να πάρεις μέρος στον  γιορτινό διαγωνισμό  της Gruppe! Γίνε εσύ ο τυχερός που θα κερδίσει ένα combo προετοιμασίας πρωινού (Βραστήρας – Τοστιέρα – Φρυγανιέρα), στα πιο Xmas χρώματα!
Πες μας με ποιον φίλο ή φίλη σου θέλεις να περάσετε παρέα τις ημέρες των Χριστουγέννων.
Δύο τυχεροί/ές, 1 από το Facebook και 1 από το Instagram, θα τα κάνουν δικά τους!
Ο διαγωνισμός για τους followers μας στο Instagram, διενεργείται στο: https://www.instagram.com/gruppe_design_wise/
Οι 2 τυχεροί θα κερδίσουν από ένα σετ των παρακάτω προϊόντων:
ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ GRUPPE OP-KT1628 ΛΕΥΚΟΣ
ΤΟΣΤΙΕΡΑ GRUPPE LW-627 KOKKINH
ΦΡΥΓΑΝΙΕΡΑ GRUPPE T336 ΛΕΥΚΗ
Ο διαγωνισμός λήγει στις 6 Δεκεμβρίου, στις 9μμ. Οι νικητές θα ανακοινωθούν με ανάρτηση έπειτα από κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7/12 στις 9μμ!
Καλή επιτυχία σε όλους, καλές γιορτές και μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα μας.

“Σχεδιάζοντας τα νέα προϊόντα της Gruppe”

Drink & Hand mixer – Multi Chopper

Η εταιρεία gruppe, με έντονο παρελθόν, παρόν, αλλά και μέλλον στην κατασκευή ηλεκτρικών μικροσυσκευών επενδύει στην πιστοποίηση των προϊόντων, ενώ διενεργεί συχνά test σε εγκεκριμένα εργαστήρια προκειμένου να διασφαλίσει την ασφαλή και αξιόπιστη λειτουργία τους. Η διαρκής αναζήτηση για αισθητική πρωτοτυπία και τελειότητα οδήγησε την εταιρεία στην πρόσφατη συνεργασία της με τον Θανάση Μπάμπαλη, industrial designer της Θεσσαλονίκης. Το αποτέλεσμα της σύμπραξης είναι τρεις συσκευές: ένα μίξερ ροφημάτων, ένα hand mixer και ένας πολυκόφτης (multi).

“Η παρουσία της Gruppe στον Τύπο”

EXPOSED in THESSΑLONIKI

To EXPOSED in THESSΑLONIKI είναι ένα εξαμηνιαίο ποικίλης ύλης, δίγλωσσο, free press εταιρικό περιοδικό, το οποίο αφενός αναδεικνύει με τη δική του ματιά το προφίλ της Θεσσαλονίκης και αφετέρου, παρουσιάζει τα γεγονότα που οργανώνει η HELEXPO, τόσο στους εκθέτες και επισκέπτες της, όσο και στους πολίτες αυτού του τόπου.

Το τεύχος αυτό,  παρουσιάζει ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, δράσεις και γεγονότα που θα κάνουν τη διαφορά το εξάμηνο που ακολουθεί στον επιχειρηματικό, πολιτιστικό, και εμπορικό κόσμο της Θεσσαλονίκης. Η παρουσία της Gruppe σηματοδοτεί με την δικιά της θέση την προσπάθεια αυτή.